Plant Aardig Advies
Over mij

Mijn naam is Liesbeth van Weert en als ecologisch tuinontwerper help ik mensen bij het realiseren van een fijne tuin.    


Duurzaamheid en natuurwaarde zijn voor mij twee belangrijke

uitgangspunten. Met mijn brede plantenkennis zorg ik ervoor dat een tuin jaarrond aantrekkelijk is en dat er altijd iets te zien en te beleven is. Als ambassadeur van Vogelbescherming heb ik inmiddels ruim 15 jaar ervaring met het vogel- en diervriendelijk inrichten van tuinen.


In 2020 heb ik de 2-jarige opleiding 'Ecologische tuin- en landschapsinrichting' afgerond. De kennis die ik daar heb opgedaan, gebruik ik om mijn ontwerpen en beplantingsplannen nog milieu-, dier- en klimaatvriendelijker te maken. Tevens ben ik lid van Wilde Weelde, een vakvereniging van bedrijven die milieubewust werken vanuit een ecologische visie.

Enkele referenties van klanten:


“Via google kwam ik al snel op de website van Liesbeth. Zeker omdat ik op zoek was naar iemand die mee kon denken over mogelijke aanpassing van de tuin met behoud van de natuurlijke waarde. Liesbeth is komen kijken en samen hebben we de mogelijkheden in de tuin bekeken. We zaten al snel op een lijn. 

Wat ik zo fijn vond, is het praktische, kijken naar de mogelijkheden, waarbij de leef- en beleefwaarde van de tuin op een natuurlijke manier gebeurt. Uitgaan van wat er al is of hergebruikt kan worden. 

Zeker aan te bevelen, mocht je denken over een mogelijke tuinaanpassing en je wat steun nodig hebt. "

Britta, Nederweert


"4 Jaar geleden hebben wij een nieuwe woning en schuur gebouwd. Na ruim 3 jaar tegen een kale vlakte te hebben aangekeken zijn we -compleet inspiratieloos-  bij Liesbeth terecht gekomen. Het enige wat we belangrijk vonden qua eisen aan onze tuin was dat deze moest leven (verschil tussen zomer/ winter) , diervriendelijk moest zijn voor insecten, vogels en egels, maar ook onderhoudsvriendelijk.  Liesbeth heeft verder volledige vrijheid gehad en deze heeft ze ook compleet benut. Ze luistert goed, denkt goed mee en vooral haar kennis van planten en bloemen en het combineren ervan zijn van grote toegevoegde waarde geweest voor ons. Haar praktische, nuchtere en pragmatische kijk op zaken en werkwijze zorgde ervoor dat wij het leuk vonden om met haar te werken, maar ook om de tuin te zien ‘groeien’ en tijd in dit project te investeren. Het gehele project was voor ons ook zeer leerzaam. Het resultaat is prachtig en wordt vanaf nu alleen maar mooier en beter! “

Ingeborg en Hans, Wijk en Aalburg

"Onze tuin heeft dankzij Liesbeth een ware metamorfose ondergaan. Wat een saaie coniferentuin was, is nu een tuin waarin het hele jaar door wat te beleven is. Het was een plezier om dit samen met Liesbeth te doen. Ze is een echte vakvrouw met veel gevoel voor humor en dat is prettig samenwerken. Liesbeth luistert goed, en met haar creativiteit en een dijk aan kennis heeft ze een mooi speels ontwerp gemaakt. Ze had verrassende ideeën en oplossingen die we zelf nooit hadden bedacht. Ik had niet gedacht dat dit met onze tuin mogelijk was.

Het is heel plezierig dat Liesbeth zoveel weet van vogel- en diervriendelijk inrichten van tuinen, want ik wilde graag meer vogels in de tuin. En dat is gelukt. Dit is pas de eerste lente in de nieuwe tuin maar er zijn al meer verschillende vogels langsgekomen dan in de jaren ervoor. Het is elke dag genieten."

Carine en Marco, Amersfoort


"Liesbeth is een oud-collega die haar baan heeft opgezegd om zich volledig toe te leggen op haar passie: tuinen. Toen wij een tuinontwerp nodig hadden, hoorde ik positieve verhalen van collega's die ook door Liesbeth waren geadviseerd. Intussen kunnen wij ons in dat rijtje scharen, want wij zijn ook erg enthousiast! We wilden een insectvriendelijke, onderhoudsarme tuin met veel kleur en een niet te strak ontwerp en dat hebben we nu. Liesbeth heeft het ontwerp gemaakt en geholpen met de beplanting.

Onze ervaring: Liesbeth denkt mee en is heel kundig, zonder haar mening op te dringen. Daarnaast is ze gewoon een prettige persoon om mee samen te werken en heeft ze hart voor wat ze doet."

Nieke en Arjan, Den Bosch

"Via vrienden van ons kregen wij het nummer van Liesbeth. We hadden al de nodige gesprekken gehad met verschillende tuinarchitecten maar kwamen niet verder dan een eerste kennismaking. Bij Liesbeth was de ‘klik’ er meteen. Ze luisterde goed en leek te begrijpen wat voor een soort tuin we voor ogen hadden. Dat ze ons meer dan begrepen had, werd duidelijk na het zien van de schets die kort na ons gesprek binnenkwam. Liesbeth heeft ons fantastisch geholpen tijdens het hele proces, heeft kennis van zaken en is altijd bereikbaar voor vragen."

Nicolette en Robert, Helmond