Plant Aardig Advies
Ontwerp en beplanting

De basis van een tuin: een uitgebalanceerd ontwerp


In een goed doordacht ontwerp worden al deze zaken samengebracht tot een harmonieus geheel. Ik help je om slimme keuzes te maken en creatieve oplossingen te bedenken. Dit doe ik met veel aandacht voor natuurwaarde.

 

Door te kiezen voor het juiste groen en andere ecologische elementen ontstaat een echte beleeftuin. Zo creëer je niet alleen privacy en seizoensbeleving, het verhoogt ook de biodiversiteit. Denk aan vogels, vlinders, egels, vleermuizen, kikkers, salamanders en bijen.


Meestal heeft de tuin meerdere functies. Bij mooi weer wil je lekker genieten van de zon, de kinderen willen misschien wel een balletje trappen of een (boom)hut bouwen. Je wilt zoveel mogelijk privacy en het liefst wil je jaarrond genieten van mooie bloemen en planten. Oh ja, en dan moeten die ’lelijke' afval containers ook nog ergens staan.


De juiste plant op de juiste plaats

 

De plantenwereld is bijna oneindig groot en dat maakt het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken voor de borders in de tuin. Naast mooi is het ook belangrijk om te letten op standplaats, variatie in bloeiperiode en het wintersilhouette van een border. 

Daarnaast vind ik het belangrijk om bij de plantkeuze hun natuurwaarde mee te wegen. Wist je dat de ene plant veel aantrekkelijker is voor het dierenleven in de tuin dan de andere? Door te kiezen voor besdragende struiken zullen vogels als merels en mezen veel vaker jouw tuin bezoeken. Met de vuilboom krijg je geheid meer blauwtjes (vlinders) in je tuin.

 

Bijkomend voordeel: een groene tuin is klimaatbestendig. Door de hoeveelheid verharding te beperken, wordt overtollig regenwater eenvoudig opgevangen in de begroeiing.Daarnaast werkt de begroeiïng verkoelend. Bij hoge zomertemperaturen is natuurlijke schaduw van bomen en struiken veel effectiever dan een parasol. 


Vraag vrijblijvend kennismakingsgesprek aan


Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem gerust vrijblijvend contact op. Ik zet graag mijn uitgebreide ontwerp- en plantenkennis in om samen met jou een mooie tuin te maken.