Tuinontwerp

Met een goed doordacht ontwerp lukt het meestal om al deze zaken samen te brengen tot een harmonieus geheel. Ik help je om slimme keuzes te maken en creatieve oplossingen te bedenken.

Met veel aandacht voor de natuurwaarde van de tuin.

 

Door te kiezen voor veel groen ontstaat een echte beleeftuin. Niet alleen zorgt groen voor privacy en seizoen beleving, het trekt ook weer leven aan, denk aan vogels, vlinders, egels, salamanders en bijen.

 

Bijkomend voordeel van een groene tuin is dat deze klimaatbestendig is. Door het oppervlak verharding te beperken tot maximaal 50% van het tuinoppervlak wordt overtollig regenwater eenvoudig opgevangen in de begroeiing. Op termijn zullen steeds meer gemeentes dit als eis aan hun inwoners stellen. Daarnaast werkt de begroeiing verkoelend. Bij hoge zomertemperaturen is natuurlijke schaduw van bomen en struiken veel effectiever dan een parasol.

 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een passend tuinontwerp, vraag dan geheel vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan via info@plantaardigadvies.nl.   

 

De basis van een tuin is een uitgebalanceerd ontwerp

 

Meestal heeft de tuin meerdere functies. Bij mooi weer wil je lekker genieten van de zon, de kinderen willen misschien wel een balletje trappen of een (boom)hut bouwen. Je wilt zoveel mogelijk privacy en het liefst wil je jaarrond genieten van mooie bloemen en planten. Oh ja, en dan moeten die ’lelijke' afval containers ook nog ergens staan.